Un tort facut pentru nepotica mea care a implinit un anisor. Nu stiu de ce dar se vede doar jumatate de poze. Wnny este intreg asa ca am pus si o imagine culcata.
Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bat bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa si faina.
Cand a devenit o compozitie omogena se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 45 minute aprox. Se probeaza cu scobitoarea , iar daca aceasta iese curata din blat , blatul este copt.
Se prepara crema
Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma ,iar apoi se adauga praful de frisca si se bate pana devine o crema teapana.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se freaca bine sau se bate cu mixerul.
Se amesteca cele doua compozitii si se adauga gelatina hidratata si topita in bain marie sau in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se amesteca bine.
Separat se prepara o cafea si se amesteca cu 200 ml lapte si esenta de rom.
Se taie blatul in doua . Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie transparenta. Se pune partea de deasupra a blatului in tava cu capul in jos. Se insiropeaza bine cu cafeaua preparata si se toarna jumatate din crema preparata. Se pune un rand de piscoturi imbaiate in cafea , peste care se toarna cealalta jumatate de crema. Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza si acesta ,apoi se lasa la rece pana a doua zi.
Dupa ce a stat suficient timp la rece , se scoate tortul , se intoarce pe o tava apoi se decoreaza dupa preferinta. Eu am decupat in forma de Winny , am facut conturul desenului cu ciocolata topita , apoi am facut o crema de unt din un unt ,200 gr zahar si 3 galbenusuri si l-am decorat cu aceasta.