Tort Ying si Yang

de cristinne in Torturi, 4 Dec 2011 | 5900 vizualizari

 

Tort Ying si Yang pentru ziua mea:) Tort cu crema ganache de ciocolata amaruie, zmeura si crema de vanilie

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua;
  • 6 lg de zahar brun;
  • 1 lg acao neagra;
  • 1 plic praf budinca Crem-ole

Crema ganache ciocolata:

  • 300 gr ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 250ml frisca lichida din smantana;
  • 2 picaturi esenta rom;

Crema de vanilie:

  • 2 cutii de 500gr crema fina de branza (mascarpone)
  • ~cateva lg zahar farin;
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200ml frisca lichida din smantana

Decor:

  • cateva lg de ganache de ciocolata;
  • 2 lg de lapte;
  • o mana de migdale
  • o mana de zmeura congelata si deghetata intre timp
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ying si Yang:

Blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul; Se adauga cate un galbenus pe rand mixand in continuare; se adauga un praf de sare si la final si plicul de Creme-ole impreuna cu lingurita de cacao neagra (ca sa iasa un blat mai negru) Se pune in forma de tort si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se coace (in 10- 15 minute la mine a fost gata; se face testul scobitorii). Se scoate , se raceste, se taie pe din 2.

Crema ganache de ciocolata neagra: Se pune la incalzit frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele, pana ajunge la pct de fierbere apoi se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se lasa la racit un pic.

Crema de vanilie:  se bate frisca impreuna cu semintele de vanilie. Se amesteca foarte  bine crema de branza cu zaharul si apoi cele 2 mixuri impreuna.

Se asambleaza tortul: blat, apoi crema de ciocolata, apoi zmerua peste ea, apoi iar blat, apoi crema de vanilie, si la final jumatate ciocolata (pastrati 2 lg de ganache pe care o diluati cu lapte daca doriti modelul ying si yang).

pe margine am pus migdale prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ying si Yang" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:11

la multi ani

MIUTA 1

05.12.2011, 14:04

La multi ani!
Simbolul Taiji de pe tort sper sa-ti transmita energia care este mai benefica din Yin(feminitate,imaginatie,creativitate...) si Yang(multa lumina si caldura sufleteasca)
Foarte frumos,imi place

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet