Tort zebra cu branza si capsuni

de Corinuta in Torturi, 25 Mai 2011 | 6609 vizualizari

 

Pentru Ruxy si Mirela. La multi ani fete dragi! Va dedic acest tortulet care e senzational, asa ca voi! Va pup!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g margarina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ptr umplutura:
  • 750 g branza
  • 125 g margarina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 300 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort zebra cu branza si capsuni:

Se bate bine cu mixerul oul cu zaharul ptr blat, pana se topeste zaharul. Se se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine. Se pune intr-o tava de tort de 26 cm diametru unsa cu unt si se intinde cu mana. Se spala si se sterg capsunile si se aseaza pe margine. Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.

Branza se mixeaza bine cu margarina ptr crema, cu un mixer vertical. Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga la branza impreuna cu praful de budinca. Se pune deoparte o patrime din crema care se mixeaza cu cacao.

Se toarna in mijlocul blatului, alternativ, doua polonice din umplutura de culoare deschisa si 2-3 linguri din umplutura cu cacao. Nu trebuie intinsa crema, se va aseza singura, trebuie doar sa turnati pe mijloc. Se da la cuptor pentru o ora, apoi se lasa acolo pana se raceste, astfel nu se va crapa branza deasupra.

Inainte de servire se tine 2-3 ore la frigider. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort zebra cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pralina-Ciocolata