O reteta foarte gustoasa si apetisanta!
Se pune carnea de scoici la fiert. In acelasi timp punem la fiert si tortellini intr-o oala cu apa in care am adaugat in prealabil sare si ulei ca sa nu se lipeasca pastele. Tortellini se fierb circa 10-15 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Scoicile se fierb cam 5-10 minute la foc potrivit. Tocam ceapa si usturoiul cat de marunt putem. Tocam si o rosie la fel de marunt. Rosia nu trebuie sa fie foarte mare pentru ca apoi vom obtine un sos prea apos. Se iau scoicile de pe foc, se scurg si se clatesc in apa rece.
Luam si tortellini de pe foc, le scurgem si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam pe fiecare la scurs un pic. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline. Dupa ce acesta se incinge adaugam usturoiul si ceapa si le calim putin. Apoi adaugam scoicile, le lasam si pe acestea sa se caleasca circa 3 minute. Apoi adaugam rosia tocata, si lasam la foc mic 2 minute. Adaugam apoi cateva linguri de pasta de tomate si apa sa diluam sosul (apa se adauga dupa preferinta, daca preferati sosul mai apos adaugati o canuta pana la 2 de apa). Adaugam mirodeniile dupa gust. Eu prefer delicat-ul, piperul cu usturoi si busuiocul. Lasam la foc mic 1-2 minute. Apoi se adauga tortellini.
Amestecam si lasam la foc mic 1-2 minute. Se serveste cald.
POFTA BUNA!
1
adaugati putina sare si putin ulei in apa in care fierbeti pastele ca acestea sa nu le lipeasca
2
de fiecare data cand gatiti fructe de mare, caliti-le in usturoi si ceapa pentru ca acestea le taie mirosul