Tortilla

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2011 | 8732 vizualizari

 

Azi mancam Tortilla! mi-am intimpinat sotul fericita. Aa, da?! mi-a raspuns ingaduitor, desigur. Asta se intimpla acum 2 zile :)) si de atunci ...e in meniul casei Azi mi-a dat telefon si mi-a zis: posteaza si tu tortilla aia ca poate scapi de dependenta si mancam si altceva azi :)) Asa ca l-am ascultat, drept pentru care postez reteta de tortilla si ma duc sa pregatesc altceva....cineva da idei?

 

INGREDIENTE

  • de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :))
  • va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:
  •  vreo 800 gr cartofi
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla:

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si  micsorati focul lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.

Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.

In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.

O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta spaniola – Tortilla