Tortilla de cartofi cu carne tocata

de Isabel in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2013 | 15372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 3-4 oua
  • 1/2 ardei gras
  • 200 g carne tocata (de porc, vita sau pui dupa preferinta)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • piper
  • delicat de legume
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de cartofi cu carne tocata:

Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie.

Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei apoi se toarna peste cartofi (inainte scoatem hartia). Adaugam verdeata tocata fin si condimentele (piper, delicat) dupa gust, oualele si amestecam bine, trebuie sa nu fie groasa prea tare, daca nu pare legata bine mai adaugam un ou.

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu 1 lg ulei turnam compozitia miscand tigaia sa nu se lipeasca, lasam 5 min si ridicam putin cu o paleta de lemn sau inox pe margine sa vedem daca s-a rumenit usor. Verificam sa nu fie lipita, daca da ajutam sa desprindem usor cu paleta, punem peste tigaie cu fata in jos o farfurie la fel de mare cat tigaia si intoarcem, apoi punem din nou in tigaie cu cealalta parte nefacuta. Se poate folosi o alta tigaie unsa in loc de farfurie.

Cand e gata o asezam pe un platou si incercam sa o taiem triunghiuri ,ca la pizza. Se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv.

TIPS-URI

1

Cand turnam compozitia in tigaie trebuie sa miscam tigaia sa nu se lipeasca si sa incecam cu o lingura sa intindem bine compozitia .In loc de farfurie se poate folosi alta tigaie unsa cu ulei si incinsa la fel de mare ca cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.12.2013, 19:57

Cred ca a iesit buna, buna.

xana 1

11.12.2013, 20:32

Isabel 1

11.12.2013, 20:47

multumesc,sunteti niste dragute.Si da e foarte buna,eu am invatat-o cat am stat in Spania.Se poate face si fara carne sau inventata in fel si chip.Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frittata - Omleta la cuptor