Tortul Alinei

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 5075 vizualizari

 

Pentru prietena mea cea mai buna care sambata a implinit 35 de primaveri:D

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • Ptr crema:
  • 400 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • Ptr insiropat:
  • 1 ceasca cafea
  • 1 lingura rom
  • cacao ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Alinei:

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.

Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul de faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia in tava de tort si se niveleaza, apoi se da la cuptor ptr 30 de minute.

Se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua. Intre timp se pregateste siropul amestecand cafeaua cu romul si 2 cesti apa. Se bate frisca de jumatate, se adauga cate o lingura de mascarpone mixand mereu usor pana se incorporeaza tot.

Se insiropeaza blatul, se umple tortul cu jumatate din crema, iar restul se pune deasupra. Se niveleaza crema si se presara cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Alinei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure