Tortulete de strudel cu mere si pere

de alba_zori in Prajituri, 1 Feb 2012 | 5242 vizualizari

 

Imi place tare tare mult strudelul in ultima vreme, l-am facut de vreo trei ori deja si sunt foarte multumita de rezultat, il mananc si la micul dejun, e o minunatie intr-adevar, asa ceva nici la magazin nu gasesti pe nicaieri. Deci reteta trebuie pusa neaparat la vedere, am vazut eu retete fel de fel dar asta e si mai bun, parerea mea bineinteles, dar intr-adevar cand mananci o bucatica mai vrei sa manaci si a doua si a treia si tot asa pana nu mai poti, eu am incercat sa mananc chiar calda, mama da ce buna e! Nu te mai poti opri pana nu iti zice stomacul gata. Deci m-am gandit sa fac tortulete miniportie ca sa nu exageram cu feliile mereu, am pus si la congelator ca sa mai am si alte dati si sa n-o mananc repede, si iata reteta, ma scuz pentru poze ca au iesit c-am inchise la culoare si nu sunt poze de profesionist dar gustul compenseaza tot 100 la%.

 

INGREDIENTE

  • pt foaie trebuiesc: 
  • -125 gr faina, 
  • -10ml ulei de floarea soarelui,
  •  -75 ml apa 
  • un pic de sare si un pic de zahar 
  • puteti cumpara si foi gata din comert congelate
  •  -pt umplutura cea mai buna din lume: 
  • -2 sau 3 mere mari si dulci golden, 
  • -2 pere mari si dulci 
  • -30 gr de stafide inmuiate in apa 
  • -o lingura buna de pinoli 
  • -doua linguri de pistacchi,
  •  -alune,arahide sau nuci de care aveti in casa 
  • -50 gr prune uscate si
  •  -50 gr caise uscate,cate fructe uscate aveti si de care va place mai mult 
  • -35 gr zahar tos 
  • -30 bucati de piscoturi savoiardi mari rupte in bucatele mici si faramitate,sau pandispan daca aveti
  • -25 gr margarina sau unt
  • -100 gr gem sau dulceata de care aveti in casa,eu am pus de gutui odata si a doua oara de caise 
  • -100 ml rom sau lichior de care aveti 
  • -scortisoara 
  • coaja de la o lamaie sau de la o portocala 
  • -puteti pune si ciocolata rasa sau in bucatele alba sau neagra de care vreti si cat vreti.
  • pt unsul studelului lung trebuie si un ou,scortisoara si zahar praf 
  • pt tortulete trebuie doar felii subtiri de mar fiert 3 minute pana se inmoaie si se poate indoi pt floare,scortisoara si zahar praf    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de strudel cu mere si pere:

Incepem cu umplutura,taiem merele si perele cubulete(lasam felii lungi de mar pt ornat)le punem intr-un bol,impreuna cu toate ingredientele,cel mai bine e sa puneti de toate si ce bun iese o sa va mirati va asigur.bolul il punem in frigider pana facem coca sau pana aranjam tava cu folile.Deci facem o coca din ingredientele de mai sus si o punem la frigider 30 minute pana se raceste bine,in cazul foilor din comert trebuie doar sa se scongeleze si intinse un pic cu lemnul si un pic de faina.pregatim formele de tortulete,taiem foaia in cercuri avand grija,facem niste gaurele cu furculita ca sa nu creasca mult si le coacem in cuptorul incalzit 170 grade 20 minute sau pana vedem ca se fac bine,facem testul cu scobitoarea in caz ca sa vedem daca e copt,pt folile din comert trebuie mai multa grija,apoi le scoatem din cuptor si le umplem cu cateo lingura doua din umplutura aranjand bine suprafata si ornam cu feliile de mar puse in forma de floare pudrat cu scortisoara si zahar praf.

pt un strudel lung cand intindem foaia bine trebuie sa lasam 5 cm de bord uns cu ou ca sa se inchida bine in parti si lateral.punem umplutura in lung si inchidem,ungem bine cu ou,presaram cu scortisoara si zahar pudra(important este ca sa intindem foaia direct pe hartia de cuptor si direct in tava,e mai usor asa si nu te chinui ridicand strudelul asa de lung in maini si pus in tava,deci e de evitat treaba asta,mai bine direct in tava.la cuptor incins 180 grade pt 40 minute aproape,faceti testul cu scobitoarea ca sa vedeti cat de coapta este coca.Pudrati bine cu zahar pudra,si daca vreti sa gustati chiar calda e fenomenala cu ciocolata care aproape curge din ea!!!!pe frigul asta e cea mai buna prajitura calda!!!

TIPS-URI

1

daca cumparati foile din comert ele trebuiesc coapte la 170 grade pentru un timp mai lung ca sa se coaca mai bine si sa nu ramana crud in mijloc,am vazut si retete asa.trebuie un pic de rabdare ca sa se faca toate straturile de foi din inauntru si testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de strudel cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

01.02.2012, 21:43

Trebuie sa fie o nebunie

mamaieelena 1

01.02.2012, 22:27

delicios

Lau 1

02.02.2012, 11:21

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regala