Trifle cu limoncello

de diamond in Prajituri, 15 Apr 2013 | 4140 vizualizari

 

o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale
  • 75 ml limoncello
  • 1 lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml lapte
  • piscoturi savoyarzi
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 2 plicuri zahar bourbon
  • zmeura
  • cateva patratele ciocolata neagra 75 % cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trifle cu limoncello:

Portocalele se storc de sucul lor...intr-un vas de marime potrivita acolo unde urmeaza sa asamblam desertul.

Peste sucul de portocale se adauga imoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...

Fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...

Intr-un vas separat se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...

Se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...

Deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...amestecati bine...

Crema se repartizeza peste piscoturi...care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...

Peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!

Dati vasul la frigider...

Fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura