Triunghiuri cu marmelada

de aziz in Prajituri, 27 Ian 2011 | 8747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri iaur sau smantina acrisoara
  • 400 gr marmelada
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu marmelada:

mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit se pune faina cite putin .aluatul obtinut va fi nelipicios si usor de intins.facem foaie si decupam cercuri cu un pahar punem cite jumatate lingurita cu marmelada,sau majiun de prune cu nuci sfarimate.apoi facem triunghiuri ca in fotografie.dam la cuptorul preincalzit 175 grade.nu trebuiesc rumenite; cind incep sa devina aurii colturile l-e scoatem pe un gratar si lasam la racorit ,apoi l-e ningem cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

aziz 1

29.01.2011, 08:26

fetele

aryel 1

22.07.2011, 15:29

numele lor sunt 'Oznei Aman" in ebraica sau Humantashen in idish si sunt prajituri traditionale de sarbatoare numita Purim ! umplutura originala este cu nuci si miere de albine Pofta buna!

aziz 1

22.07.2011, 15:40

toda raba ,aryel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Betivana