Trofie cu sos

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Noi 2015 | 7065 vizualizari

 

  Daca vedeti pe undeva pastele acestea manufacturate manual sa nu le ocoliti, sunt grozav de bune. Se intampla sa incep una si sa termin alta. Curatisem ceapa pentru un ghiveci si.... am zarit punga cu paste in frigider. Din acest moment prepararea a urmat alt curs. Mi-a placut mult ce aiesit. Voi mai repeta ... probabil. Dar nu garantez ca va fi cu totul  la fel :D

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura crema balsamica de smochine
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iuti
  • 1 borcanel rosii cherry cu busuioc si usturoi
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 250 g trofie [paste rasucite din grau dur]
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trofie cu sos:

  1. Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
  2. Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
  3. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se sa dea un clocot de 10 minute.
  4. Se mai pune inca o cana de apa si se fierb pastele direct in sos [respectand timpul de fierbere].
  5. Adaugati rosiile din borcan si coditele de ceapa verde tocate.
  6. Gustati  si adugati sare daca mai este nevoie.
  7. Asezonati cu putin praf de scortisoara, amestecati si serviti trofi cu sos cat este cald.

TIPS-URI

1

Pastele preparate manual din grau dur se pot fierbe direct in sos. Nu sunt fainoase si nu ingroasa sosul .

2

Data viitoare am sa toc ceapa marunt .

3

Era bun busuioc proaspat dar am uitat ca aveam si verde congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trofie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu mere