Trufe fine de ciocolata

de susu in Dulciuri, 15 Oct 2012 | 6565 vizualizari

 

niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine sursa: http://www.joyofbaking.com/

 

INGREDIENTE

  • 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa
  • 1 cana si 1/2 frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei
  • 2 linguri mari de cognac alexandrion
  • 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei
  • cacaoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe fine de ciocolata:

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa. Se tin la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe fine de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bunica 1

22.10.2012, 13:44

Multumim ca ne-ai servit o reteta de bomboane delicioase!

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:36


foarte buneeee

Valclaudia 1

27.08.2014, 06:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe cu biscuiti si ciocolata