Trunchi de copac

de lilik in Prajituri, 27 Dec 2010 | 7460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • pt crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 350 gr frisca lichida
  • esenta de rom
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • 100 gr migdale macinate
  • cateva migdale intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Prepararea blatului:

batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.

punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 8-10 min.

cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie curat si il umezim cu siropul obtinut(punem 100 ml apa pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop,apoi dam deoparte si adaugam romul),apoi rulam si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

punem frisca pe foc ,iar cand incepe s fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa,amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.

cand s-a racit adaugam esenta de rom si batem cu mixerul.

Asamblare:

desfacem biscuitul si punem mai mult de jumatate din crema pe care o vom intinde uniform,iar deasupra presaram migdalele macinate,apoi rulam din nou.

din rulada obtinuta vom taia pe diagonala capetele(nu bucati foarte mari),pe care le vom lipi in parti.

deasupra vom pune crema ramasa si cate o migdala intreaga din loc in loc.

dam la frigider 2-3 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Summer Dream''