Turta dulce

de cec in Dulciuri, 16 Dec 2010 | 9094 vizualizari

 

Ca tot se apropie sarbatorile de iarna pun si eu varianta mea de turta dulce
Sunt foarte tari cand se racesc ca abia poti musca din ele dar in cateva zile se moaie
cu cat sunt tinute mai mult se moaie mai bine

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri unt (margarina sau untura)
  • (eu am dublat totul ca am vrut sa fac mai multe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-o cratita se topeste untul
se adauga mierea, zaharul si se amesteca usor cu o lingura de lemn
cand se topesc bine se dau putin la racit
cand nu frige la deget se toarna compozitia peste faina
se adauga zeama unei lamai, oul batut putin cu furculita, apoi toate condimentele
se framanta bine


se intinde aluatul cu sucitorul, apoi se taie formele dorite si se coc in tava unsa si tapetata cu faina (eu nu am mai tapetat-o cu faina si nu am avut probleme)
in zece minute sunt gata

cateva glazurate cu glazura de caramel la plic

o tentativa de tablou

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]