Turta dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 4000 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason nu am gasit, desi am cautat si in hipermarketuri.
Ar mai fi de adaugat faptul ca a fost tare anevoioasa uscarea glazurei. Dupa 2 zile in care le-am tinut pe hartia de copt, le-am uscat pana la urma cu feonul :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g zahar pudra;
  • 125 ml apa;
  • o lingurita de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir;
  • 500 g faina;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • un ou + un galbenus;
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • un albus;
  • un praf de sare;
  • 100 g zahar;
  • doua linguri cu apa fierbinte.
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios.

Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt, se prepara glazura. 

Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca.

Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.

 

TIPS-URI

1

Daca nu se usuca dupa o zi, puteti sa le transferati pe alta hartie de copt si eventual puteti sa le uscati cu feonul.

2

Se pot pastra in cutii metalice pentru ca se mai inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise