Turte

de ALIGIULIA in Piine, 15 Mar 2013 | 7582 vizualizari

 

Imi era un dor nebun de a manca turte pe plita.. ca la bunica acasa, asa ca m-am pus pe treaba si uite ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina ,
  • un cub de drojdie,
  • o lingurita de zahar
  • apa calda pt framantat ,
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Se pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la paine. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul, apoi se fac turtitele sau turte cum vreti sa le faceti de mari ( eu le-am facut mai micute ca apoi le-am taiat in doua si le-am umplut cu salam sau cu branza si salata)

Acum secretul coacerii: cat timp turtitele se odihnesc pe masa, adica le lasati un pic acoperite cu un prosop sa creasca, puneti pe flacara de la aragaz grilul (ala pe care coaceti carnea la gratar) si il lasati sa se incinga bine la foc potrivit. Cand turtitele au crescut in volum le puneti pe grill si apoi le acoperiti cu un capac pt 5 minute, atentie focul sa fie la mic ca sa se coca ... nu sa se arda.! Luati capacul, le intoarceti si le lasati sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le din cand in cand ca sa fie uniform .

...si uite asa mi-a trecut pofta de turte pe plita ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale