Turtiţă cu ciuperci si caşcaval

de Zamfira in Pizza, 17 Aug 2013 | 3409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri sos de rosii picant
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtiţă cu ciuperci si caşcaval:

Pregatim aluatul: framantam faina cu untul, sarea si apa. Lasam sa se odihneasca 10-15 minute la rece (frigider), timp in care pregatim umplutura.

Scurgem si stoarcem ciupercile de zeama, cascavalul il razuim, ceapa si rosiile le feliem fin.

Aluatul odihnit il framantam cu putina faina si-l intindem. Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu ulei.  Pe aluatul tartitei presaram cimbru, apoi punem sosul de rosii, ciupercile, cascavalul, ceapa si in final in mijloc feliutele de rosii. Indoim marginile aluatului (5 cm) spre interior. Ungem marginile turtitei cu un galbenus de ou pe care il abestecam cu 1 lingura de apa rece. Punem turtita in cuptorul incalzit la 200 C si-l lasam la foc mare doare 5 minute, dupa care reducem intensitatea focului. Timp de coacere 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtiţă cu ciuperci si caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si carne de curcan