Upside down cu prune

de Mitinita in Prajituri, 21 Mar 2011 | 4862 vizualizari

 

Ia incercati sa traduceti voi prajitura upside down cake, ca eu n-am reusit sa o fac sa sune bine in romaneste... cu fundu-n jos?invartita? Va las pe voi cu sarcina asta grea si eu ma pun pe tradus reteta...rusine sa-mi fie,dar a fost facuta asta toamna sau vara, dar eu zic ca ar merge si cu prune din compot.
Si daca cumva ati crezut ca scapati de masurile mele cu cup, am decis sa nu imi mai iau cantar si in schimb am luat azi un nou set de cup-uri!!! Si am ochit si niste lingurite!

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cup unt
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • un zahar vanilat
  • 1 3/4 cup faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cup lapte
  • 500 gr prune fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Upside down cu prune:

 Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.

Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.

Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.

Amesteca bine dupa fiecare aditie.

Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.

Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.

Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.

 

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Upside down cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

23.03.2011, 09:40

super buna

aziz 1

23.03.2011, 10:00

adry88 1

02.06.2011, 16:58

o felie si la mn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci