Urzici "albe" cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Apr 2012 | 4790 vizualizari

 

A venit primavara cu verdeturile ei. Urzicile astfel preparate se pot consuma alaturi de piure de cartofi si friptura de miel, sau mamaliguta si carnati sau ficatei si orez:) sau orice varianta doriti. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • urzici proaspete 1000 g.,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 2-3 linguri,
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici "albe" cu usturoi:

Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da la o parte se adauga cca. 2 linguri de faina, care se desface cu apa rece. Se adauga urzicile tocate la amestecul de faina si se lasa la fiert cca. 15 minute pana se obtine un sos catifelat.

Pentru perioadele de dulce, apa din sosul de urzici se poate inlocui cu lapte sau smantana de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici "albe" cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

05.04.2012, 08:39

Multumesc de aprecieri!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:29

bune rau

MVMih 1

23.02.2013, 19:50

Saru'mana pt mana masa...Imi place gramajul...1000g...lumea nu se satura doar din atat la asa o reteta buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]