Urzici picante cu tofu crocant

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 9066 vizualizari

 

Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.
 
  ...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g urzici
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lg boia iute
  • sare
  • 100 ml lapte de migdale
  • 100 g brânză tofu
  • 3 lg mix de semințe
  • 2 lg ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 2 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici picante cu tofu crocant:

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 

  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 

Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 

  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 

Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici picante cu tofu crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

12.04.2019, 22:25

Nu stiu ce sa zic de combinatie, n-am incercat . Urzicile ne plac mult

Rahela Velicu 1

13.04.2019, 15:29

dantes 1

13.04.2019, 15:44

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita