Uscatele

de LUK in Dulciuri, 21 Ian 2011 | 48201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450gr faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingura de smantana
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Uscatele:

 Se omogenizeaza bine cele 4 linguri de zahar pudra cu oul intreg,zaharul vanilat si smantana.Se adauga laptele,praful de copt si bicarbonatul stinse in zeama de lamaie, apoi faina.Va rezulta un aluat mai tare,potrivit pentru a putea fi intins si modelat.

 Se intinde o foaie pe blatul uns cu ulei.Se taie fasii pe lung,apoi pe diagonala obtinindu se romburi.In mijlocul fiecarui romb se face o gaura.Prin aceasta gaura se intorc extremitatile rombului de sus si de jos..Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc.Fierbinti se pudreaza cu zahar pudra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LUK 1

23.01.2011, 23:43

Kamy..imi pare rau ca mama ta nu mai e.. ...poti sa mananci d aici oricand

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:02

bune bune asociate cu mama si copilaria

LUK 1

24.01.2011, 14:47

Motane..se pare ca toata lumea le asociaza cu mama..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu nutella