Vacuta cu mazare si orez

de mihaelar63 in Vita, 28 Ian 2010 | 4548 vizualizari

 

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:

  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .
  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .
  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.
  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .
  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.
  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].
  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .
  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.
  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .

TIPS-URI

1

carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .

2

prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu mazare si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel cu orez basmati&salbatic