Vacuta cu sos septembrie

de mihaelar63 in Vita, 6 Oct 2011 | 4200 vizualizari

 

Aceasta mancare face parte din categoria ,, celor ce se fac singure '' , adica nu necesita multa manopera si intre timp mai faci inca vreo 2-3 sortimente !!!
Singura idee care mi-a venit sa botez sosul e ,, septembrie'' dupa luna prepararii. A iesit un minunat sos brun cu culoare de toamna.
Cert ca ai mei nu incetau sa ma laude si sa fie incantati de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne [ muschi] vacuta
  •  2 cepe rosii
  •  2 fire telina verde
  • 3 gogosari
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml ulei masline
  •  sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu sos septembrie:

Spalati carnea sub jet rapid  de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii .

Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul .

 Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul  de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie julien, usturoi,telina verde, stropiti cu ulei , sarati .

 Fierbeti la foc mic 1 ora adaugand o cana de apa si controland din cand in cand sa nu scada prea mult .La sfarsiti asezonati cu piper negru proaspat rasnit .

Garnisiti cu gogosari si praz verde.

TIPS-URI

1

  Poate fi servita cu orice garnitura , dar mai sanatos e cu o salata de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu sos septembrie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc