Valdostana de legume (cu pui)

de thathyanna in Pui, 11 Mai 2010 | 8086 vizualizari

Valdostana de legume (cu pui)

 

Este un fel aparte fata de traditionala Valdostana, insa foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana de legume (cu pui):

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Incalziti cuptorul la 220 grade.

Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte.

Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava.

Separat, intr-un castron, punem smantana si apa. Turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra.

Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.

TIPS-URI

1

SUGESTII: Puteti renunta la carnea de pui. Acest fel de mancare este la fel de bun si fara carne.

2

Pentru a reduce timpul de coacere, puteti fierbe bucatile de cartofi partial sau total, dupa care timpul de stat la cuptor se reduce la max 20 min, dar nu va avea aceeasi savoare.

3

Se poate adauga, pe langa cartofi si o ceapa mare tocata marunt-marunt, daca va plac mancarurile mai dulcege. Aceasta optiune nu va altera savoarea mancarii.

4

Dupa racire, desi se poate servi calda ca fel secundar de mancare, se poate taia cubulete sau alte forme si se poate servi sub forma de aperitiv, dupa ce bucatile au fost date prinpiper proaspat macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

11.05.2010, 21:25

bine ai venit printre noi

Rocsi 1

11.05.2010, 21:40

bun venit ...super reteta

lia maria 1

12.05.2010, 13:07

bine ai venitsuper reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]