Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata

de cristeena20 in Porc, 22 Mar 2020 | 22710 vizualizari

 

Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata este una dintre mancarurile gustoase de care se bucura bucataria romaneasca.
Fie ca o prepari in mod traditional cu varza murata, fie ca alegi sa o faci cu varza dulce, poti fi sigur ca vei obtine o mancare gustoasa, satioasa si apreciata.
Pentru Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza murata, carne tocata, ceapa, pasta de rosii, orez si condimente.          

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata
  • 300-400 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru proaspat;
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 cub concentrat knorr
  • 500 gr varza murata taiata marunt
  • 1 lingurita boia iute+1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana mare de orez
  • 2 oua+1 pahar smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata:

Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata

Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali.

Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru proaspat; cand s-a mai fript putin si inmuiat, adaugam boiaua iute, pasta de rosii si stingem, lasam sa se raceasca.

In alta cratita calim ceapa cu ulei de masline, cimbru si dafin; adaugam boia si pasta de rosii, prajim putin carnea, punem cubul concentrat de carne si apoi adaugam vinul; nu uitam sa temperam cu sare, piper, sos picant daca va place iute-cand vinul a scazut adaugam sucul de rosii si apa; mai lasam 15 minute sa se faca un sos si sa scada apa, apoi dam deoparte;

Intre timp fierbem orezul in apa cu sare; scurgem apoi apa si il lasma sa se raceasca.

Batem ouale, punem piper si adaugam smantana.

Intr-un vas termoresiztent punem ingredientele pe straturi-varza+carne+orez+varza+sos+carne+orez+varza si turnam sosul de smantana deasupra; dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine deasupra. 

Servim cu smantana! 

 Din seria preparatelor traditionale, iti recomandam si reteta de Ciorba de burta la ceaun sau pentru zilele de post, poti incerca reteta de Iahnie de fasole de post sau Tocana de galbiori.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carnati la oala cu presiune