Pentru cine maine tine post il poftesc la o portie de varza
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
morcovul se curata,se spala si se taie cubulete.
ardeiul se scoate semintele si se toaca si el.
mararul si patrunjelulse spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt marunt.
varza se spala si se taie fidelute.
intr-o oala s epune putin ulei la incins.
can s-a incins se pune ceapa ,morcovul si ardeiul la calit.
cans s-au calit putin se pune varza fideluta si se pune o cana de apa fierbinte(oricum varza verde mai lasa si ea zeama).
se pune piper si sare si se acopera cu un capac si se lasa la fiert.
orezul se pune intr-un ibric si il fierbem cu un strop de sare.
cand e aproape gata fiarta se pune patrunjelul si mararul tocat.
bulionul se desface in putina apa si se toarna in oala si 1 lingurita de boia de ardei dulce.
se adauga si orezul fiert.
se mai dau cateva clocote si se inchide focul,iar oala se acopera cu un capac.