Rețeta tradițională de varză murată călită cu ciolan la cuptor ne aduce un preparat savuros, fraged și aromat, perfect pentru mesele în familie. De data aceasta, Andra Mihail ne prezintă varianta ei pentru o mâncare mai savuroasă și mai suculentă.
Pentru această Varză murată călită cu ciolan la cuptor -Rețeta tradițională plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente: varză murată, ceapă, ciolan afumat, boia, cimbru, suc de roșii și mărar verde.
Cum se prepara Varza murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare:
Taie ciolanul afumat în cuburi potrivite, apoi prăjește-le într-o cratiță, în puțin ulei de floarea soarelui. După ce s-au rumenit pe toate părțile, scoate bucățile de carne într-un vas.
Toacă varza murată în fâșii subțiri. Curăță și toacă mărunt ceapa și călește-o în aceeași cratiță. Scurge bine varza de zeamă și adaug-o peste ceapă. Călește-o câteva minute, amestecând bine cu o lingură. Adaugă sucul de roșii și condimentează cu cimbru, puținăboia și piper proaspăt măcinat. Toacă mărar proaspăt și adaugă peste varză. Amestecă bine totul ca să se întrepătrundă aromele.
Pregătește o tavă mare, cu pereții înalți. Pune un strat de varză, adaugă bucățile de carne și acoperă-le cu restul de varză.
Pune tava cu varză în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C și las-o până se rumenește bine. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă varza puțin la răcorit, apoi servește cu mămăliguță și ardei iute.
Este o bunătate în această variantă și vă recomandăm să o pregătiți și voi.