Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Iul 2012 | 10266 vizualizari

 

Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 3 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 130 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • sare
  • 50 gr unt
  • ulei vegetal pt uns
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • Pt uns :
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza:

Umplutura:

- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.

Aluatul:

- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.

- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.

- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.

- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.

- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.

- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.

Se pudreaza cu zahar!

 

TIPS-URI

1

Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese

Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Georgiana78 1

07.07.2012, 18:32

elucubratiiculinare, multumesc!

IuliaJ 1

28.10.2012, 14:33

Buna,
WOW, sunt absolut delicioase, numai ce le-am scos din cuptor .
Multumesc mult pt reteta

Georgiana78 1

29.10.2012, 18:57

jbiulia, ma bucur din suflet ca ti-au placut si au iesit pe gustul vostru....!
Te astept cu drag sa incerci si alte retete de-ale mele...! Pupici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)