Vegeta făcută în casă

de Rita Ilies in Vegan / Raw vegan, 7 Ian 2014 | 31537 vizualizari

 

Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!

 

INGREDIENTE

  • Cantități:
  • 2 kg morcovi
  • 1,5 kg păstârnac
  • 1,5 kg pătrunjel ( rădăcină )
  • 500 g țelină ( rădăcină )
  • 500 g gulie
  • 500 g ardei
  • 500 g ceapă
  • roșii ( dacă faceți bulion, resturile ce rezultă în urma tocării roșiilor prin mașină, sunt ideale )
  • o rădăcină de praz
  • frunze de țelină și pătrunjel ( opțional )
  • sare de mare ( la 10 părți legume uscate - 1 parte sare )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta făcută în casă:

Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne. 

La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând  câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.

Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.

Spor la treabă s-aveți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta făcută în casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]