Vinete aperitiv

de Panacris in Mancaruri de legume, 12 Aug 2019 | 2030 vizualizari

 

Un aperitiv rapid, atunci când se anunță musafiri neașteptați sau Zmei înfometați ;) 

 

INGREDIENTE

  • Vânătă 1 bucată mare de cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de susan SanoVita 2 linguri,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Opțional:
  • Sos tzaziki a la Panacris ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aperitiv:

Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă.

După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan sau orice fel de ulei aveți în bucătărie ( floarea soarelui, rapiță, măsline, struguri, in etc!)

Tigaia grill se încinge, se pun feliile de vânătă la gătit la foc rapid. Se întorc de pe o parte pe alta la un interval de cca. 5 minute, atât cât să capete aspect de grill, la final se adaugă feliile de cașcaval, cât să se încălzească ;)

Se servesc calde, ca atare sau cu sos de tzatziki.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor