Pentru acest preparat delicios m-am inspirat de la Rocsi, căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :-*
Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele.
Se taie felii nu foarte subțiri.
Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou.
Cu ajutorul unui blender vertical se pasează roșiile, apoi se adaugă usturoiul curățat și pisat, busuiocul și oregano, sare și piper și se omogenizează.
Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, jumătate din sosul de roșii și se întinde uniform. Se desface conserva de tonul, se scurge bine și se pun bucățile de ton peste vinete, din loc in loc. Se presară jumătate din cașcavalul ras. Se asează restul vinetelor și se ung cu restul de sos. Se presară restul de cașcaval ras. Se introduce preparatul în cuptorul încins, la 190 de grade, circa 20 de minute, până când se rumenește deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, apoi se servește.