Vinete evantai

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 3996 vizualizari

 

Piața este plină de vinete. Este păcat să nu profităm! Vinetele evantai o mâncărică de legume foarte, foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 1/2 bucată dovlecel
  • 1 rosie mare
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spală și usucă vânăta.

O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.

Săreaz-o și las-o 10 minute.

Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.

Roșia spălată o tai rondele

Usturoiul curățat pisează-l.

Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.

Ia vânăta și așaz-o în vas.

Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.

Și tot așa până se termină ingredientele.

Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.

Când este gata, presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"