Vinete impanate

de ana in Mancaruri de post, 2 Sep 2010 | 8545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lunguete
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 rosii
  • ulei pentru prajit
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate:

Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam de coaja.

Cu varful unui cutit crestam bucatile de vinete unde introducem bucati de usturoi.Dupa ce terminam de impanat rumenim vinetele in ulei incins ,apoi le lasam sa se scurga pe prosoape de hartie.

Ne ocupam de rosii.Intai le decojim ,eu le decojesc astfel:le intep cu cutitul pe fiecare apoi le pun in apa clocotita pentru cateva secunde.Astfel coaja se indeparteaza foarte usor.

Dupa decojire le scoatem cotorul si le taiem cubulete.Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei peste care adaugam rosiile si le lasam cam 5-7 minute.Adaugam bucatile de vinete si le mai lasam inca vreo 3 minute sa clocoteasca.Asezonam cu sare dupa gust.

Este o mancare de post minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

03.09.2010, 09:32

Cred ca sunt delicioase! Am sa incerc si eu!

ana 1

03.09.2010, 11:01

Lia si mie imi plac foarte mult!@Julie astept pareri

Corinuta 1

04.09.2010, 18:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]