Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Sep 2010 | 12541 vizualizari

 

Daca azi e sarbatoare mare si cu post ,am zis sa incerc vinetele lui eluta care merg perfect pt o zi de post.Sant minunate,merita sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • sare
  • usturoi 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta":

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor).

Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se amesteca cu sare si patrunjel verde tocat marunt .Se pune ulei cate putin ca si la maioneza (eu asa am facut) dupa care se pune otetul balsamic si se  pune pe fiecare feliuta cate 1 lingurita din sos. Se pun in straturi intr-un castronel dupa care se pun la rece 4-5 ore .

Se servesc pe crutoane de paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi