Vinete pane cu susan

de adriana65 in Mancaruri de legume, 12 Noi 2012 | 6890 vizualizari

 

Profitaţi de ultimele vinete proaspete care se găsesc pe piaţă şi preparaţi aceste vinete delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare
  • 2 ouă
  • 100 ml iaurt de 1,5 % grăsime
  • sare de mare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri seminţe de susan
  • ulei de palmier pentru prăjit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu susan:

Vinetele spălate şi curăţate de coajă se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, că nu am stat cu liniarul să  măsor fiecare felie).  Am sărat fiecare felie pe ambele feţe şi le-am lăsat să stea 30 minute.

Făina am amestecat-o cu seminţe de susan şi sare de mare . Am şters cu şerveţele feliile de vinete, le-am scufundat în iaurt, le-am trecut prin făină apoi ou bătut .

Am pus feliile de vinete astfel "îmbrăcate" în uleiul încins.

Le-am prăjit pe ambele feţe apoi le-am scos pe serveţele pentru ca acestea să absoarbă surplusul de ulei

Cum le-am preparat pentru masa de seară, mi-am spus că ar merge lângă  un sos mai light, aşa că am preparat un sos din 200 ml iaurt, 2 căţei de usturoi (frecaţi bine cu puţină sare şi o lingură  ulei de măsline)   şi 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu vinete