Vinete pane in crusta crocanta

de Lau in , 4 Iul 2018 | 1821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata medie
  • sare
  • 2 oua
  • cimbrisor delikat
  • ierburi si marar delikat
  • boia de ardei delikat
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • Sos de smantana
  • 3 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • 3 frunze de menta
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane in crusta crocanta:

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.

Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti.

Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa.

Batem ouale cu condimentele intr-un bol.

In alte 2 farfurii punem faina, pesmetul.

Eu am dat toate felii de vinete prin faina, le-am asezat pe un tocator.

Trecem feliile prin faina, ou, pesmet.

Le prajim in uleiul incins bine, pe ambele parti, cu focul mic spre mediu.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul de smantana-frecam catelul de usturoi zdrobit cu putin ulei, adaugam smantana si frunzele de menta tocate marunt.

Servim vinetele cu acest sos sau altul care dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste