Vita cu sos de masline

de Maria68 in Vita, 5 Apr 2012 | 4970 vizualizari

 

Singurul meu regret la aceasta reteta, este faptul ca m-a prins seara si nu am putut scoate niste poze super:(!!!!. Pofta fiind prea mare....asta este!..nu am mai avut rabdare pana a doua zi:)!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol fara os - eu am folosit 1 bucata de vrabioara
  • o felie buna radacina de telina
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa
  • sare, piper macinat
  • o lingura faina
  • o foaie dafin
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb sec
  • 10-12 masline negre - eu am avut Kalamon
  • un praf de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos de masline:

Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei.

Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.

Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, adaugam maslinele foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine cu 50ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga.

 Se poate servi cu pireu de cartofi, paste,orez. Sosul este intradevar un sos neted dulce- acrisoe, aromat si plin de savoare. 
Va recomand cu caldura aceasta reteta:X!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

05.04.2012, 21:34

Sim0na 1

05.04.2012, 22:08

neparat trebuie sa fac si eu!

aziz 1

06.04.2012, 17:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra