VITEL MILANEZ

de Roda in Vita, 8 Mai 2009 | 6705 vizualizari

VITEL MILANEZ

 

Este una din retetele preferate de familia mea intr-o zi de duminica.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carne de vitel(vrabioare),
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 morcov mare,
  • 2 teline,
  • 4 catei de usturoi,
  • 8 rosii,
  • 100g.faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 40g.unt,
  • 2,5dl.vin alb,
  • 2 linguri verdeata combinata(patrunjel , marar, telina ),
  • 1 l.supa de vita,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • coaja rasa de la o lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA VITEL MILANEZ:

1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie.
2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se zdrobeste.Rosiile se curata de pielita si se taie in cubulete.
3.Faina se amesteca cu sare si piper.
4.Carnea se trece prin faina condimentata ,se scutura de excesul de faina si se prajeste , pe ambele parti, in ulei fierbinte.Se tine la cald.
5.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se topeste si incalzeste untul in cratita cu care se va pune carnea in cuptor, se adauga ceapa,morcovul si telina se calesc cca.5 minute, se pun usturoiul si rosiile, se calesc impreuna 3 minute, apoi se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga verdeata tocata,supa de vita, carnea tinuta la cald ,se acopera cratita si se tine la cuptor 1,5 h.pana cand carnea este moale.
6.Se scoate carnea pe un platou si se tine la cald , in cuptorul stins.Jiul din cratita se pune la fiert cca 20-25 minute pana incepe sa se ingroase.Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si 2 linguri de patrujel verde tocat.Se continua fierberea inca 5 minute.Sosul se toarna peste carne si se serveste cu vin alb sec si garnitura , dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "VITEL MILANEZ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de telina