Vols-au-vent plies

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 3618 vizualizari

 

Usor de facut si distractiv :) ... si foarte bune la gust, bien sur :P

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 200gr branza telemea rasa
  • 100gr crema de branza
  • sare
  • 2 oua
  • chimen
  • 1 galbenus+1lg lapte pt uns
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vols-au-vent plies:

Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura.

Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare.

Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar in doua din cele patru colturi opuse evitam sa taiem de tot. Din celelalte doua colturi taiate de tot, prindem rama si trecem o parte pe sub cealalta (le incrucisam).

Punem formele in tava tapetata, umplem si ungem cu amestecul de lapte+galbenus.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Chimenul se poate inlocui cu alte condimente, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vols-au-vent plies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bruschete mixte cu rosii si ansoa