Wafers cake

de - Andreea - in Prajituri, 3 Sep 2015 | 6729 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu bomba calorica ...WHO CARES ??? Atit timp cat mananci cu bun simt nu vad unde este bomba calorica :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr napolitane
  • 100 gr ciocolata cu alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite cu rom
  • 500 gr frisca lichida
  • 2 linguri cu nuca
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • triunghiuri de napolitana ( ptr decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wafers cake:

Incepem prin a pregati frisca si cremele. 

Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 

Intr-o alta tigaie topim la foc mic ,100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu lapte,cele doua lingurite cu rom,amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 

Frisca o punem intr-un bol si mixam la viteza maxima cu ajutorul unui mixer pana ce frisca a devenit tare si lucioasa. Intorcand bolul, frisca nu va cadea . Dam si acest bol la frigider. 

Dupa 2-3 ore , scoatem cele doua creme de la frigider si cu ajutorul unui mixer , mixam la viteza maxima fiecare crema pana amestecul de ciocolata si frisca devine o crema pufoasa si delicioasa :) . 

Intr-o tavita  punem un strat de napolitane. Intindem un prim strat de crema de ciocolata cu alune, suprapunem un nou strat de napolitane dupa care asezam un strat de frisca. Acoperim cu un nou strat de napolitane peste care punem cea de-a doua crema cu ciocolata cu lapte .Peste acest strat  de crema , punem un strat de frisca , nivelam frumos si ornam cu ciocolata rasa, nuca zdrobita si triunghiurile de napolitana. 

Se da la rece pana in momentul servirii .

TIPS-URI

1

Folositi napolitane subtiri, pentru a fi usor de taiat .

2

Ciocolata de lapte poate fi inlocuita cu orice alt tip , la fel si cea cu alune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Wafers cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitane