Wedges, facuti acasa

de articook in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2010 | 8737 vizualizari

 

Decat sa mancati la restaurant cartofi wedges, care sunt semipreparati si congelati... incercati sa faceti acasa wedges proaspeti si buni!

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi albi
  • carnati de bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wedges, facuti acasa:

Aveti nevoie de cartofi noi { albi, si trebuie sa fie mici } . Se spala foarte bine cu un burete, pe urma se pun la fiert, nu trebuie fierti prea tare pentru ca, coaja trebuie sa ramana pe ei. Cand sunt fierti se scot imediat din apa { nu turnati apa rece peste ei } se taie in 4 sau in 2 daca sunt foarte mici. Cel mai bine e sa se taie pe o tabla din lemn, deoarece sunt foarte fierbinti. Nu se lasa sa se raceasca ci se pun imediat in ulei la prajit.

Dupa ce s-au rumenit destul se scot si se dau cand inca sunt calzi cu condiment de cartofi prajiti, cel care il folosesc eu este de la "Galeo", este cel mai bun din cate am incercat, deoarece contine un mix de plante uscate, nu are ingrediente care au gust bun dar nu sti ce sunt.

Se pot servi cu carnati, care se pun in cuptor, pe gratar la 180°C, pe programul de ventilatie {carnatii i-am intepat cu un cutit, astfel a iesit toata grasimea din ei}

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Wedges, facuti acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

09.06.2010, 13:35

imi plac la nebunie dar nu stiam ca asa se fac! super!

Rocsi 1

10.06.2010, 19:47

bun bun

articook 1

12.06.2010, 20:43

da chiar sunt foarte buni! desi ii fac mai rar, pentru ca nu prea imi place sa prajesc mancarea.... se merita facuti asa odata la cateva luni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv