Zacusca

de Gicuta in Zacusca, 7 Sep 2015 | 14225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 litru suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.

Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori.

Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat am  adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.

Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.

Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.

Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.

Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie  pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]