Zacusca

de mihasara in Zacusca, 9 Oct 2015 | 4202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 l bullion
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  1.  Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.
  2. Se curata si celelate legume.
  3. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).
  4. Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.
  5. Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
  7. De preferat sa se foloseasca o oala de tuci.
  8. Adaugam si gogosarul dat tot prin masina si amestecam bine.
  9. Lasam sa fiarba putin si adaugam si vinetele date prin masina sau taiate marunt.
  10. Verificam daca ceapa mai este crocanta , daca nu este inseamna ca zacusca este aproape gata.
  11. Potrivim de sare, adaugam piperul si foile de dafin.
  12. Adaugam si bulionul si lasam sa mai clocoteasca putin.
  13. Pregatim borcanele(le spalam bine si le uscam in cupor-in felul acesta le si sterilizam)
  14. Lasam sa se raceasca putin zacusca si o turnam in borcane.
  15. Le inchidem bine si le bagam 10 minute la cuptor.
  16. Le lasam acolo pana la racirea completa (pana a doua zi) dupa care le putem depozita in camara. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (1)

-Licurici- 1

09.10.2015, 10:18

mmm... buna rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]