Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 7 Sep 2014 | 8745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu gogosari (pentru iarna):

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt.

Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine.

Intr-o cratita mare (am avut una de aluminiu) se caleste ceapa in cei 750 ml de ulei. Cand devine translucida aduagam gogosarii tocati, ii fierbem la un loc cu ceapa cam 15-20 de minute, dupa care adaugam si vinetele.

Saram dupa gust si fierbem zacusca pana scade sucul format. O punem apoi, fierbinte, in borcane bine spalate. Le strangem capacele si le asezam in cuptorul incins pentru 30 de minute aproximativ.

Se depoziteaza intr-un loc racoros, umbrit.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iuti, muraturi, busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]