Imi place foarte mult pestele. Am vazut la Kaufland ton in ulei si ma gandeam deja ce sa fac cu el, zacusca :))
Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana scade. La final adaugam pestele cu tot cu ulei, lasam 5 minute sa fiarba si apoi potrivim de sare (doar daca e nevoie, pestele are sare, la fel si rosiile) si piper. Se mai lasa 5 minute si oprim focul.
Lasam sa se raceasca si se serveste pe felii de paine. Este mai buna a doua zi cand se raceste si aromele se combina divin.
Sa serviti cu pofta !
1
se poate inlocui tonul cu macrou
2
poate fi si un sos foarte bun pentru paste