Zacusca de ciuperci

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 11098 vizualizari

 

Asta este cel de-al treilea sortiment de zacusca ( si ultimul cred ) pe care l-am facut anul acesta .

Am umblat putin sa gasesc mai multe sortimente de ciuperci dar rezultatul a fost pe masura zic eu. II multumesc Valentinei pe de DC care mi-a facut pofta si mi-a dat reteta ei pe care am adaptat-o eu putin la cantitati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion,
  • 500 grame de galbiori si 500 grame de pleurotus,
  • 3 kg de ardei rosii,
  • 1 kg de vinete,
  • 1 kg de ceapa,
  • 400 grame de cubulete de rosii decojite in suc propriu ( o conserva italieneasca am pus eu ) ,
  • 500 ml de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

  Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul  i-am tocat cu cutitul.  Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca )  uleiul si ceapa tocata fin cu robotul si am lasat la foc minim pe ochiul mediu de la aragaz timp de 20 de minute. Am adaugat apoi ciupercile, sare, piper si dafin si am lasta la foc mic pana a scazut apa lasata de ciuperci. A trebuit sa stea pe foc mult mai mult decat ma asteptam vreo ora ….pana a scazut apa si spre final am dat focul putin mai mare si am mestecat mai des. Intre timp m-am ocupat de vinete si de ardei pe care i-am copt si maruntit . Se adauga la zacusca dupa ce a scazut apa la ciuperci.

Am mai lasat pe foc inca 20 de minute si am adaugat rosiile mixate si am mai lasat 15 minute. Se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul si se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil ( 60 de minute in cuptor la 180 de grade ) . A iesit o minunatie din care am mancat deja 2 borcane    

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

07.10.2010, 01:54

ciuperciiiiiiiiiiiisuper si aici 5 f,da ai pregatit nu glumafelicitari si 5f

jolygina 1

07.10.2010, 02:12

mmm ciuperci vin si eu in camara ta

alinutzika 1

03.08.2011, 00:54

tare bun...o sa pun si eu anul acesta...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia