Zacusca de ghebe

de Alina26 in Zacusca, 6 Apr 2013 | 9129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei rosi
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ghebe
  • 600 ml ulei
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Spalam ardeii si ii coacem in cuptor la 200°,ii intoarcem pe toate partile.Dupa aceia ii lasam sa se raceasca.

Curatam si spalam ceapa si morcovii.Ceapa o tocam marunt si o punem intr-o oala la calit cu uleiul.Morcovii ii dam pe razatoare si dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovii.Punem putina sare.

Ghebele le spalam si le dam prin robot.Ii punem la calit.(Eu am avut ghebe de asta toamna in congelator).

Ardeii ii curatam de coaja si ii dam pe robot (sau masina de tocat).Ii punem si pe ei in oala,mestecam.Lasam sa fiarba in continuare.

Rosiile le decojim de coaja si le dam prin robot sau masina de tocat.Le punem la fiert in oala cu sare,piper si foile de dafin.Lasam sa fiarba aproape 3 ore,pana se ridica uleiul la suprafata,cu capac.Mestecati din cand in cand sa nu se arda.

Cand zacusca e gata,o punem in borcane curate,asa fierbinte.Le capsam, le acoperim cu prosoape si lasam sa se raceasca peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (11)

Alina26 1

06.04.2013, 17:01

multumesc!!!

laura_n 1

07.04.2013, 11:58

Alina, asta este o delicatesa...ador zacusca de ghebe

Alina26 1

07.04.2013, 12:38

Ms mult Laura!!!!si eu o ador!!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]