Zacusca de vinete

de robert_b in Zacusca, 2 Sep 2014 | 5014 vizualizari

 

Dupa reteta Clementinei,cu cateva schimbari... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete - 3,8 kg coapte si scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg ardei gras galben.
  • 1 kg pasta de rosii
  • 2 kg de ceapa
  • 1.8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Pentru inceput coacem vinetele si ardeii. Apoi le curatam si le lasam la scurs, peste noapte. Dupa aceasta operatiune se dau prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se toaca cubulete. Se aseaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Apoi se adauga ceapa si ardeii tocati, amestecand des circa 1 ora. Dupa adaugam pasta de rosii. Se lasa pe foc pana ce uleiul iese la suprafata. Se stinge focul si se  pune in borcane sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna ulei incins si se capacesc. Apoi se fierb la baine-marine. Se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit piper si foi de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete