Zacusca de vinete si dovlecei

de Lau in Zacusca, 12 Sep 2012 | 20134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 1 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 kg de rosii
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
  • 1 kg morcovi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si dovlecei:

Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau in cuptor (ii punem intr-o oala cu capac si sare deasupra)

 Curatam legumele de coaja si ii punem intr-o strecuratoare dupa care le punem in robot si le pisam sau le tocam

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie, scurgem de apa si ii pisam

Rosiile se oparesc dupa care se curata de coaja (le trecem prin robot)

Se spala si restul de ingrediente (curatate)

In uleiul incalzit (intr-o cratita marisoara), adaugam ceapa tocata, o lasam sa se calesca putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin cu ceapa (pana ce se inmoaie )

Adaugam ardeii tocati (sau trecuti prin robot), adaugam si restul de ingrediente si se lasa sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata (amestecand continuu)

Se potriveste de sare si piper dupa gust dupa care se pune in borcanele sterilizate

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei