Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2013 | 8014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • 2 bucati de muschi de vita(Roastbeef)
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru macinat
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru cartofi gratin:
  • 6-8 cartofi mijlocii
  • 1/2 litru smantana proaspata
  • 1/2 lingura untura
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel (frunze)taiat marunt
  • sare
  • piper
  • magheran
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin:

Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .

Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.

Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 ° .

In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .

Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.

Se poate servi cu ,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.

Mod de preparare cartofi gratin:


Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.

Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.

Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.

Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.

Deasupra turnam smantana proaspata.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 °,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 °.

Dupa care se pot servi.

 

 

TIPS-URI

1

Acesti cartofi se pot servi cu orice fel de preparat din carne, chiar si cu peste prajit sau la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita la cuptor cu cartofi